Regionalna Hurtownia Sportowa | tel./fax: 017 85-370-54, 017 85-211-50 | kom. 723 001 033

Polityka prywatności aktualizacja:  2013-11-18
1. Dokonując rejestracji w Sklepie, Klient dobrowolnie wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych, zachowując prawo do wglądu, poprawy i usunięcia ich z bazy. 

2. Sprzedawca jest administratorem danych osobowych dotyczących Zamawiających. Sprzedawca przestrzega zasad ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r. oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002r. Dane osobowe, zawarte w niniejszej umowie, Sprzedawca będzie przetwarzać wyłącznie w celu zawarcia i realizacji przedmiotowej transakcji oraz działań marketingowych i nie będzie udostępniać innym podmiotom z wyjątkiem podmiotów uprawnionych zgodnie z przepisach powszechnie obowiązujących oraz z zastrzeżeniem przepisów niniejszego działu. Sprzedający informuje niniejszym o prawie osoby udostępniającej swoje dane do wglądu do danych oraz ich poprawiania zgodnie z art. 32 – 35 ustawy o ochronie danych osobowych. Dane osobowe Klientów oraz ich adresy e-mail nie są udostępniane podmiotom trzecim, za wyjątkiem: firmy dostarczającej oprogramowanie do zarządzania Sklepem dla której dane te są niezbędne do poprawnego działania systemu; firm pośredniczących w transakcjach płatniczych, dla których dane te są niezbędne do realizacji płatności; oraz dostawców, dla których dane te są niezbędne do dostarczenia przesyłki.


Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne a przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie na jaki wyraziłeś zgodę. Jeśli zdecydujesz nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia. W każdej chwili masz oczywiście prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych.

 


 

I. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

 


 

Administratorem danych osobowych SPORT – CENTRUM (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest:


P.H.P. ”SPORT – CENTRUM”
Jarosław Dźwierzyński
35-210 Rzeszów, ul. Baczyńskiego 8
tel/fax 17/ 85-370-54, 85-211-50
tel. kom. 723 001 033 



 

II. Jak chronimy Twoje dane osobowe?

 


 

Dostęp do Twoich danych osobowych posiadają tylko pracownicy SPORT – CENTRUM, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych.

 



III. Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

 


 

1. Realizacja zamówienia

W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia przez zespół SPORT – CENTRUM


Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:

  • imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
  • adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) - niezbędny do zaadresowania przesyłki;
  • e-mail – niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia;
  • numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

 

W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze dostawę na inny adres niż wskazany przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy o podanie:

  • imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne nam do zaadresowania przesyłki;
  • adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;
  • numer telefonu do odbiorcy przesyłki – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

 

W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia postanowią Państwo o wystawienie dokumentu sprzedaży na inne dane, niż wskazane przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:

  • imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
  • adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
  • numer NIP – niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży.

 

Wszelkie dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez SPORT – CENTRUM przez następujące podmioty w podany poniżej zakres:

  • imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki

     

Polityka prywatności bezpieczeństwa partnerów SPORT – CENTRUM

SPORT – CENTRUM starannie dobiera swoich partnerów biznesowych,nie odpowiada jednak za standard i politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli, operatorów czy administratorów tych stron. Dlatego polecamy weryfikację naszych partnerów w samodzielnym zakresie oraz podjęcie decyzji:

  • czy chcesz powierzyć im Twoje dane osobowe?

 


 

IV. Zmiana polityki bezpieczeństwa SPORT – CENTRUM

 



SPORT – CENTRUM zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu: sportcentrum@adres.pl

W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, prosimy o kontakt pod naszym e-mail: sportcentrum@adres.pl


 

Ta strona korzysta z cookies OK, rozumiem Więcej informacji